Kuchnia

Food & Drink

Ciasto budyniowe z bananami
Składniki:

-4 jajka

-1 kostka margaryny

-1 szklanka cukru

-1 szklanka mąki przennej

-1 szklanka mąki ziemniaczanej

-2 łyżeczki proszku do pieczenia

-2 budynie śmietankowe

-1litr mleka

-banany

-kakao

Przygotowanie:

Ugotować budyń według przepisu. Banany obieramy i kroimy w plastry. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy margarynę, mąki z proszkiem do pieczenia, ucieramy na gładką masę. Wykładamy 1/2 ciasta na tortownicę, układamy na niej banany, na to wylewamy ciepły budyń (nie za gorący). Do drugiej połowy ciasta dodajemy kakao wedle uznania, wykładamy na budyń. Pieczemy ok.40-45 min. w 180 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation