Kuchnia

Drinki

Jak zrobić crustę? | 2DRINK.PL

Żeby zrobić crustę, trzeba przechylić kieliszek pod kątem 45 stopni i zwilżyć jego brzeg cząstką cytryny lub też wycisnąć sok z cytryny na spodek i odwrócić kieliszek do góry dnem, mocząc w soku. Następnie odwrócony do góry dnem kieliszek stawiamy na spodku z wysypanym cukrem. Trzeba tylko uważać, by cukru nie przylepiło się zbyt dużo, bo grube cukrowe „grudki” wyglądają nieestetycznie.

Zamiast soku z cytryny możemy użyć:

soku z pomarańczy
białka jajka
Blue Curacao
Grenadiny
likieru kawowego
kolorowych likierów
syropu cukrowego
miodu

Zamiast cukru możemy użyć:

soli
kakao
kawy
tartej czekolady
wiórków kokosowych
cynamonu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation