DIY - zrób to sam

dekoracja

Żołądki drobiowe w sosie musztardowo-chrzanowym
===============
To, czy ktoś lubi żołądki czy nie, zależy w dużej mierze od wychowania. Jeżeli u Was w domu jadało się takie dania, pewnie za nimi przepadacie. Gorzej jest, jeżeli pierwszy raz spotykacie się z takimi potrawami, ciężko się przekonać, ale zaznaczę, że warto spróbować ;)
=================
Składniki:
- pół kilo żołądków drobiowych - 3 łyżki musztardy
- 1 łyżka chrzanu
- 3 łyżki mąki
+ 3 łyżki masła do zasmażki
- mała cebula
- pół szklanki wody
- sól i pieprz
- kasza jęczmienna
- bazylia

Żołądki obgotowujemy, po czym kroimy je na plasterki i dusimy przez około godzinę w niewielkiej ilości wody.
Kiedy woda odparuje, zaczynamy przygotowywać zasmażkę.
Na patelni rozpuszczamy masło, po czym dodajemy mąkę i chwilę podsmażamy, do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dodajemy ją do żołądków. Następnie dodajemy wodę, musztardę, chrzan, sól i pieprz. Jeżeli konsystencja nam odpowiada, gotujemy przez kilka minut na małym ogniu.
Jeżeli jest za gęste, dodajemy jeszcze trochę wody.
Podałam z kaszą jęczmienną i posypałam posiekaną bazylią. Pyszne :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation