Inne

ZDROWE ODŻYWIANIE

DIETA OWSIANKOWA
3
Zasady diety owsiankowej
W die­cie owsian­ko­wej szcze­gól­nie są po­le­ca­ne: owoce, wa­rzy­wa, pierś z kur­cza­ka, ryby, chude mleko.
Jeśli utra­ta wagi ma zo­stać utrzy­ma­na na takim po­zio­mie, jak w pierw­szym ty­go­dniu, trze­ba wpro­wa­dzić zmia­ny w stylu życia. Na­le­ży pa­mię­tać o ak­tyw­no­ści fi­zycz­nej, naj­le­piej w for­mie zajęć 30-40-mi­nu­to­wych 3-5 razy w ty­go­dniu.
Ważne jest wy­pi­ja­nie przy­naj­mniej osiem szkla­nek wody dzien­nie. Tylko wtedy błon­nik z owsa na­pęcz­nie­je i speł­ni swoją rolę.
Dieta trwa: 4 ty­go­dnie, od­chu­dza: 4-10 kg, po­le­ca­na jest oso­bom chcą­cym schud­nąć, ale też tym, któ­rzy mają za­par­cia, wy­so­ki po­ziom cho­le­ste­ro­lu.
Diety owsian­ko­wej nie po­le­ca się na­sto­la­te­kom, ko­bie­tom w ciąży i kar­mią­cym pier­sią, oso­bom z cho­ro­ba­mi sta­wów, oste­ope­nią i dną.
Dzien­na dawka ka­lo­rii w pierw­szym ty­go­dniu: 1200
Dzien­na dawka ka­lo­rii w dru­gim ty­go­dniu: 1500
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation