Kuchnia

Mniam

Muffiny z jabłkiem i mandarynką


Składniki:
- 200 g mąki
- 2 jajka
- 180 g cukru
- 100 g margaryny (albo masła)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
oraz:
- 2 jabłka
- 1 mandarynka
- cynamon
- cukier waniliowy
- cukier puder
- mielone orzechy włoskie

Przygotowanie:
Make wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajko i margarynę, wymieszać. Jabłka i mandarynkę obrać i pokroić w kosteczkę, posypać cynamonem i cukrem waniliowym. Wymieszać. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papilotkami do muffin, posypać owocami i zmielonymi orzechami włoskimi.
Muffiny piec w rozgrzanym do 190°C piekarniku przez około 40 minut.
Przestudzone muffiny oprószyć cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation