Kuchnia

Przepisy

Piękne i łatwe dekorowanie pierników.

1. Lukier królewski (chyba najłatwiejszy: zimne białko jaja + szklanka cukru pudru, całość zmiksować do powstania gładkiej konsystencji; przepięknie zastyga na piernikach i innych wypiekach!)
2. Czekoladę, wg uznania mleczną, gorzką lub mieszaną (rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, czyli: do miseczki wsypujemy tabliczkę połamanej czekolady mlecznej, dodajemy łyżeczkę lub dwie mleka, aby czekolada się nie przypaliła, miseczkę umieszczamy w garnuszku z gotującą się wodą w taki sposób, aby woda nie nalała się do miseczki, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia)
3. Wykałaczkę (do wykonania wzorków).

Czubek wykałaczki przykładamy w dowolne miejsce na polewie i zakręcamy „ślimaka”, od zewnątrz do środka piernika.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation