Kuchnia

kulinarne inspiracje

Lekka kalafiorowa
Składniki:

* 2 pojedyncze piersi z kurczaka
* 2 średnie cebule
* 2 duże marchewki
* 3 duże ziemniaki
* średni kalafior
* szklanka mleka
* sól, pieprz
* oliwa do smażenia
* pęczek koperku


Treść przepisu:
Czas przygotowania: 45 minut
Czas przyrządzenia: 45 minut

Oliwę rozgrzewamy na patelni. Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy do czasu aż się zeszkli. Dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, krótko przesmażamy (ok. 3 minut). Zalewamy 2 l. wody dodając ziele angielskie i liście laurowe. Ziemniaki i marchewki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do wywaru. Gotujemy ok. 10 minut. Wrzucamy podzielony na różyczki kalafior. Gotujemy do czasu aż zmięknie. Zabielamy mlekiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekanym drobno koperkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation