Kuchnia

Sałatki

Sałatka Cezar z kurczakiem i pomidorkami - ugotuj.to

Składniki:
1 główka sałaty rzymskiej
12 pomidorków koktajlowych (cherry)
100 g małych grzanek (najlepiej czosnkowych)
4 łyżki oliwy
1 podwójna (ok. 700 g) pierś kurczaka
50 g wiórków parmezanu
Sos: 4 łyżki oliwy
1 łyżka octu winnego
1 łyżka soku z cytryny
sos worcester
sól
pieprz
SAŁATKA CEZAR Z KURCZAKIEM I POMIDORKAMI - sposób przygotowania: Umyte i osuszone mięso kurczaka pokrój na małe kawałki, posyp solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy, usmaż mięso ze wszystkich stron. Zdejmij z patelni i odstaw do wystudzenia Liście sałaty oczyść, wypłucz i dokładnie odsącz (większe liście porwij na kawałki). Przełóż do dużej salaterki. Pomidorki umyj i pokrój w ćwiartki. Do sałaty dodaj ostudzone mięso kurczaka, pomidorki i grzanki, wymieszaj. Przygotuj sos: w małej miseczce ubij trzepaczką 4 łyżki oliwy z octem winnym, sokiem z cytryny, kilkoma kroplami sosu worcester, solą i pieprzem. Wylej sos na sałatę. Całość delikatnie wymieszaj. Porcje sałatki posyp wiórkami parmezanu i od razu podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation