Kuchnia

ciasta

Bananowo-orzechowy tofurnik z malinami

Spód
Mleko podgrzewamy. Dodajemy do niego połamaną na kawałki czekoladę, masło orzechowe oraz olej kokosowy. Orzechy prażymy i siekamy. Łączymy je z masą czekoladową i rozkładamy na tortownicy (25 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia.



Masa tofu
Wszystkie składniki, prócz borówek, blendujemy na gładką masę. Mieszamy z borówkami. Pieczemy przez 1,5h w piekarniku nagrzanym do 135 stopni.



Mus malinowy
Owoce wymieszane z ksylitolem wysypujemy na patelnię i smażymy na małym ogniu. Rozgniatamy maliny drewnianą łyżką. Gdy puszczą sok, zwiększamy ogień, ciągle mieszamy i redukujemy mus. Przekładamy do miseczki i zostawiamy do ostygnięcia.

Źródło: http://www.slowlyveggie.pl/bananowo-orzechowy-tofurnik-z-malinami.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation