Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Diabelskie, ogniste, czekoladowe babeczki! Głównym atutem babeczek jest mięsiste ciasto czekoladowe z dodatkiem... palącego chilli. Wykończenie stanowi krem z serka kremowego oraz diabelskie 'przebranie' babeczek. To kolejna propozycja dla osób, które obchodzą Halloween, polecam!

Składniki na około 8 babeczek:

100 g masła
80 g gorzkiej czekolady 70%
2 jajka
130 g jasnego brązowego cukru np. muscovado
75 g mąki pszennej
25 g zmielonych migdałów
1 łyżka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mleka
0,5 - 1 łyżeczka zmielonych suszonych płatków chilli (zaczynamy od mniejszej ilości)
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Przepis po kliknięciu w zdjęcie :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation