Kuchnia

Przepisy

Wykwintna sałatka śledziowa z majonezem
śledź w oleju - 250 gramów ziemniaki - 3 sztuki Majonez Babuni Hellmann's - 4 łyżki czerwona cebula - 1 sztuka jajko - 2 sztuki koperek kilka gałązek ogórek kwaszony - 2 sztuki
.Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Następnie odstaw do ostygnięcia. Jaja gotuj na twardo ok. 8 minut. Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju i pokrój w paseczki. Cebule pokrój w plasterki, tak aby powstały pierścionki, a ogórka w kostkę. Ugotowane ziemniaki również pokrój w kostkę i połącz w dużej misce ze śledziem, cebulą (odłóż kilka krążków do dekoracji), ogórkiem i majonezem Hellmann’s Babuni. Dopraw do smaku. .Rozłóż sałatkę na półmisku. Na wierzchu połóż cząstki ugotowanego jajka, pierścienie z cebuli oraz gałązki koperku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation