Kuchnia

Kulinaria

Najpierw przygotowujemy bułki : odcinamy "kapelusz" i delikatnie wydrążamy, tak aby powstała nam miseczka. Następnie zajmujemy się farszem: podsmażamy razem drobno pokrojone: cebulę, kiełbaskę i pieczarki. Możemy podlać też trochę wodą- wtedy zrobi nam się delikatny sos, a pieczarki szybciej zmiękną. Ważne żeby nie było go zbyt wiele, bo wtedy przesiąknie dno bułek. Farsz przekładamy do bułek, zostawiając trochę miejsca. A teraz gwiazda poranka- czyli jajko wbite do bułki. u mnie trafiło się akurat z podwójnym żółtkiem:) Posypujemy solą, pieprzem i szczypiorkiem. Zapiekamy w 200 stopniach, aż jajka się zetną. Następnie posypujemy jeszcze wierzch bułki pokruszoną fetą i znów chwilkę zapiekamy. A przed samym podaniem jeszcze raz posypać szczypiorkiem.

http://okolicepalnika.blox.pl/2011/12/Raz-jeszcze-weekendowe-zapiekane-jajka.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation