Kuchnia

Pyszne dania

Pierś z kurczaka w marchewce | Pyszna Pasja

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka
4-6 dużych marchewek
2 łyżki stołowe majonezu
2 łyżki stołowe jogurtu naturalnego
pół małej cebulki
pieprz, sól

Cebulę posiekać, zeszklić na patelni. Dodać marchew – obraną i startą na tarce o dużych oczkach. Poddusić na półmiękko.

Pierś z kurczaka rozbić na cienkie kotlety. Ułożyć w posmarowanej olejem blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Posolić i popieprzyć. Przykryć mięso warstwą marchewki. Polać majonezem zmieszanym z jogurtem naturalnym.

Piec ok 20 minut w temperaturze 190 st.C, na złoty kolor.

Smacznego! :)

https://pysznapasja.wordpress.com/2012/04/16/piers-z-kurczaka-w-marchewce/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation