Święta i uroczystości

komunia

Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym
dla 4 osób

ok 600 g polędwiczek wieprzowych
2-3 ząbki czosnku
200 ml śmietanki 18%
2-3 łyżki musztardy francuskiej
1 łyżka oliwy
sól, pieprz

Polędwiczki opłukałam i wytarłam ręcznikiem papierowym. Pokroiłam na grube plastry i lekko rozgniotłam ręką. Na rozgrzanej oliwie obsmażyłam mięso z obu stron i następnie dodałam posiekany czosnek, doprawiłam solą i pieprzem, przykryłam i na średnim ogniu dusiłam ok 5 minut (obracając w trakcie). Gdy mięso było prawie gotowe wlałam na patelnię śmietankę i dodałam musztardę. Po paru minutach gdy sos zgęstniał mięso było gotowe do podania!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation