Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

MAKARON ZE SZPINAKIEM.

- 1 paczka mrozonego, zmielonego szpinaku

- 400g makaronu swiderki

- 200g zoltego sera

- 1-2 zabki czosnku

- 1 cebula

- 1 kostka warzywna

- 200g smietany 18%

- sol, pieprz

Cebule zeszklic. Nastepnie wrzucic pokruszonka kostke warzywna. Dodac czosnek i smazyc przez chwile. Nastepne wrzucic mrozony szpinak. Podgrzwamy az calosc sie rozmrozi. wlewamy smietane. Calosc gotujemy jeszcze kilka minut. W miedzyczasie ugotowac makaron oraz tarkowac ser. Makaron odcedzic. Dodac do szpinaku i wymieszac. Na koniec posypac serem i wymieszac. Czescia sera mozna posypac wierzch potrawy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation