Kuchnia

przepisy

Naleśniki z farszem mięsno-pomidorowym
(4 porcje)

Składniki:
Farsz:
50 dag mielonej wołowiny
duża cebula
puszka (40 dag) pomidorów bez skórki
3 łyżki oleju
kilka listków świeżej bazylii
pieprz
sól
Ciasto naleśnikowe:
szklanka mąki pszennej
jajko
szklanka mleka
1/2 szklanki wody
szczypta soli

Sposób przygotowania:
Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju, mieszając, dodać posiekaną cebulę, smażyć jeszcze kilka minut. Dodać pomidory z sosem i dusić 15 min. Przyprawić pieprzem i solą, wymieszać z posiekaną bazylią. Przygotować ciasto na naleśniki, dokładnie mieszając wszystkie składniki. Na rozgrzany na patelni olej wlewać 3/4 chochelki ciasta i smażyć naleśniki z obu stron. Usmażone składać na talerz. Następnie nadziać je przygotowanym farszem, zwijać w ruloniki i ew. podsmażyć tuż przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation