Kuchnia

Moja dieta

TARTA Z WARZYWNYM NADZIENIEM


Ciasto:

20 dag mąki
10 dag masła
2-4 łyżki wody
szczypta soli

Nadzienie:

marchewki
brokuły
kukurydza
wędzony boczek
jeden pomidor
sery feta,mozzarella
3 jajka
szklanka śmietany
gałka muszkatołowa
oregano
tymianek
3 ząbki czosnku
sól
pieprz

Z mąki,masła i wody i szczypty soli zagniatam ciasto,owijam je folią i na godzinę wkładam do lodówki.
W tym czasie podgotowuję warzywa i
smażę pokrojony drobno wędzony boczek.
Obieram ze skórki i kroję pomidora.
W miseczce roztrzepuję jajka,dodaje śmietanę, startą mozzarellę,fetę, czosnek i przyprawy.
Dno i boki tortownicy smaruję masłem, wylepiam ciastem, nakłuwam je i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 10-15 minut


Następnie na upieczonym cieście rozkładam brokuły, marchewkę, boczek, pomidora, kukurydzę.
Zalewam wszystko wcześniej zrobionym sosem z jajek i śmietany i serów.
Wstawiam tartę do piekarnika i piekę wszystko około 20 minut.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation