Sport i fitness

Fitness

Od kuchni do kuchni: RYŻ SMAŻONY W JAJKU Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ, ZIELONYM GROSZKIEM I KURCZAKIEM

Składniki:

ryż ugotowany 1 torebka
jaja 3 szt.
filet z kurczaka 1 szt.
fasolka szparagowa 1 kubek
zielony groszek 1/2 kubka
sól, pieprz do smaku
posiekana dymka ze szczypiorkiem 4 łyżki
sos sojowy 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka

Do fileta:
papryka słodka mielona 1 łyżeczka
sól morska do oprószenia wg. gustu
pieprz do oprószenia wg. gustu
olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Cebulkę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i masło. Dodać cebulę, chwilę smażyć, aż się zeszkli.
Na osobnej patelni rozgrzać olej. Fileta umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół.
Przyprawić i usmażyć na złoty kolor.
2. Do cebuli dodać fasolę i groszek. Dodać sos sojowy, zmniejszyć ogień i gotować ok. 15 minut. Po tym czasie dodać ryż. Dokładnie wymieszać. Rozdrobnić widelcem.
3.W misce rozbełtać jaja z solą i pieprzem. Wlać do ryżu i wymieszać. Dodać dymkę cebuli oraz pokrojonego w plastry fileta. Mieszać tak długo, aż jajko się całkowicie zetnie i zacznie się przypiekać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation