Kuchnia

sałatki

Sałatka z izraelskim kuskusem

Składniki:

- 250g kuskusu izraelskiego
- puszka kukurydzy
- 1 ogórek szklarniowy
- pęczek natki pietruszki
- pęczek szczypioru
- 2 łyżki suszonej papryki
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- sok z połówki cytryny
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Kuskus gotujemy w podwójnej ilości wody z odrobiną soli aż będzie miękki (około 10-12 minut). Ogórek obieramy i kroim w kostkę. Natkę i szczypior myjemy i drobno siekamy. Mieszamy razem kuskus, kukurydzę, ogórek, natkę i szczypior. Dodajemy suszoną paprykę, oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz kolendrę. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Odstawiamy na minimum godzinę, żeby smaki się połączyły. Sałatka najlepiej smakuje lekko schłodzona.

Przepis pochodzi ze strony:
http://vegelicious.net/2013/02/salatka-z-izraelskim-kuskusem/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation