Kuchnia

ciasto

5 szklanek mleka
1 budyń waniliowy
4 żółtka
3/4 szklanki cukru
1 szklanka maki pszennej
1 - 2 paczki krakersów
1 kostka masła lub margaryny ( u mnie "kasia" )
w blaszce ułożyć warstwę krakersów. 4 szklanki mleka zagotować z cukrem i masłem. pozostałą szklankę mleka dokładnie wymieszać z żółtkami, budyniem i mąką ( ja zrobiłam to mikserem ). masę wlać do gotującego się mleka i gotując nadal mieszać energicznie aż do zgęstnienia. gorącą masę wylać na krakersy a następnie ułożyć wierzchnią warstwę krakersów. pozostawić do ostygnięcia i wstawić do lodówki na ok 6 godzin a jeszcze lepiej na całą noc. przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation