Kuchnia

Ciasta-słodkości

coolinarna strefa: Kruche ciasto z kremem i truskawkami

Ciasto kruche
1,5 szkl. mąki pszennej
15 dag cukru
2 żółtka
200 g masła
trochę proszku do pieczenia

Krem
1,5 szkl. mleka
0,5 szkl. mąki pszennej
2 żółtka
1/4 szkl. cukru
100 g masła
2 małe cukry waniliowe

Dodatkowo
owoce (truskawki, maliny, borówka amerykańska)
1 galaretka morelowa

Ads by OnlineBrowserAdvertisingAd Options

Przygotowanie

Ciasto kruche. Zagnieść ciasto z podanych składników, wstawić na 30 min do lodówki. Formę wyłożyć papierem do pieczenia a ciasto zetrzeć na tarce i upiec na złoty kolor.

Krem Z mleka, mąki, żółtek i cukru ugotować budyń. Utrzeć masło z cukrami waniliowymi i dodawać po łyżce budyń i ucierać aż powstanie gładki krem.

Wykończenie Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Na ciasto wyłożyć krem, położyć owoce a następnie zalać tężejącą galaretką.

Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation