Hobby

torty

Krem budyniowy pyszny i puszysty przepis - Wszystkie przepisy Polska

Składniki
ilość porcji: 1

2 kostki masła (400 g) o temperaturze pokojowej
2 opakowania (32 g) cukru waniliowego
2 opakowania (po 40 g) budyniu
500 ml mleka
4 łyżeczki cukru
ok. 5 łyżek cukru pudru
Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min. › Gotowe w: 15min.

Ugotować 2 opakowania budyniu w 500 ml mleka, dodając 4 łyżeczki cukru i odstawić, aby przestygł.
Masło pokroić w drobną kostkę. Włożyć do miski i dodać cukier waniliowy. Miksować, aż masa będzie biała i puszysta.
Stale miksując dodawać na przemian cukier puder i po trochę budyniu. Sprawdzać słodkość masy i dodawać cukru pudru wedle upodobania.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation