Design

kulinarne

Deser tęczowy
Składniki na 6 pucharków:

4 galaretki o ulubionych smakach: u mnie truskawkowa, wiśniowa, pomarańczowa i agrestowa

4 x 350 ml wody do rozpuszczenia każdej galaretki

400 g serka homogenizowanego waniliowego

3 ½ łyżki żelatyny

¼ szklanki gorącego mleka

Przygotować 4 miseczki i w każdej rozpuścić jedną galaretkę w gorącej wodzie. Odstawić do wystudzenia. W gorącym mleku rozpuścić żelatynę, ostudzić i połączyć z serkiem. Przygotować pucharki, wlać do każdego wlać 60 ml truskawkowej galaretki, włożyć do lodówki, aby galaretka szybka stężała. Gdy galaretka zrobi się sztywna wylać na nią 3 łyżki serka waniliowego i włożyć ponownie do lodówki. Postępować tak z resztą kolorów galaretek przekładając je warstwą serka waniliowego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation