Kuchnia

do chleba

jadłonomia · roślinne przepisy: Kryzysowa pasta z czerwonej fasoli

Składniki:
•1 puszka czerwonej fasoli
•2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
•1 łyżka koncentratu pomidorowego
•1/2 łyżeczki łyżeczki kuminu
•1/2 łyżeczki papryki słodkiej
•1/2 łyżeczki papryki ostrej
•1/4 łyżeczki papryki wędzonej, kupuję tutaj
•1/4 łyżeczki mielonych ziaren kolendry
•sól i czarny pieprz
•oraz do podania: ulubione pieczywo, świeża kolendra lub pietruszka

Przygotowanie:
1.Fasolę odsączyć, opłukać i przełożyć do naczynia blendera wraz z pozostałymi składnikami. Zmiksować na gładką pastę, na koniec doprawiając solą i pieprzem. Gotowe!

Porady:
•Jeśli nie macie w domu mielonej kolendry, możecie ją pominąć i dodać trochę więcej kuminu.
•Do tak przygotowanej pasty dobrze pasuje też kilka kropel sosu tabasco, odrobina soku z limonki, kawałek czerwonej cebuli lub garść rodzynek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation