Kuchnia

jedzenia

Love co zdrowe: Placuszki owsiane z bananem

80 g płatków owsianych (zwykłe)
180 ml mleka sojowego
15 g suszonej żurawiny
1 jajko
1 banan
szczypta cynamonu
kilka kropli aromatu waniliowego

Wykonanie:
Do miseczki wsyp płatki owsiane, cynamon, żurawinę oraz kilka kropli aromatu waniliowego. Całość zalej ciepłym mlekiem sojowym i odstaw na 10 minut, aby składniki mogły nasiąknąć smakiem mleka, cynamonu, żurawiny oraz aromatu. Dzięki temu placuszki nie będą bardzo suche. Po 10 minutach do masy dodaj jajko oraz pokrojonego w plasterki banana. Całość dokładnie wymieszaj. Następnie nagrzej patelnie do beztłuszczowego smażenia (jeżeli nie posiadasz takiej- posmaruj cienko patelnie oliwą i rozsmaruj ją ręcznikiem papierowym a unikniesz przywierania do patelni). Formuj placuszki o dowolnej wielkości i smaż z obu stron do uzyskania ładnego koloru.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation