Ślub

Big day

Bezmączne babeczki migdałowo-czekoladowe

składniki na 4 sztuki:



1 szklanka zmielonych migdałów (można zemleć samodzielnie lub kupić od razu zmielone)

6 łyżek masła

6 łyżek miodu

1 jajko

tabliczka gorzkiej czekolady

pół łyżeczki cynamonu

szczypta soli

szczypta pieprzu cayenne



wykonanie:


1. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni.

2. Miód, masło i czekoladę umieszczamy w misce i rozpuszczamy w mikrofali na nie dłużej niż 15 sekund, a następnie mieszamy składniki i powtarzamy tę czynność, aż wszystko się rozpuści. Jeśli nie macie mikrofalówki możecie rozpuścić składniki w kąpieli wodnej.

3. Do średniej wielkości miski wbijamy jajko i roztrzepujemy je. Następnie dodajemy resztę składników łącznie z masą czekoladową i wszystko razem mieszamy.

4. Napełniamy kokilki powstałym ciastem i pieczemy 30 minut lub do momentu kiedy, wbity patyczek po wyciągnięciu nie będzie oblepiony surowym ciastem. Podczas pieczenia babeczki sporo urosną, a potem lekko opadną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation