Kuchnia

MĄCZNE

Naleśniki dyniowe - ilovebake.pl
NALEŚNIKI DYNIOWE:

SKŁADNIKI NA CIASTO:

ILOŚĆ: ok. 20 naleśników
◾2 szklanki mleka
◾2 jajka
◾2 łyżki oleju
◾1/2 szklanki puree z dyni
◾1 1/2 szklanki maki tortowej
◾1 łyżeczka cukru
◾1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
◾szczypta soli
◾1 łyżeczka cynamonu
◾szczypta imbiru
◾szczypta gałki muszkatołowej

Mleko mieszamy razem z jajkami, olejem oraz puree z dyni. Następnie dodajemy przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól, cynamon, gałkę oraz imbir. Ciasto powinno być płynne, ale nie gęste. Patelnię smarujemy lekko wacikiem nasączonym olejem i smażymy cienkie naleśniki z obu stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation