Kuchnia

Food

Bezglutenowe naleśniki

Składniki:
• 1 duży banan, bardzo dojrzały z czarnymi plamami na skórze
• 1 całe jajko
• ⅛ łyżeczki sody
• * opcjonalnie: 1 łyżka masła migdałowego (lub masło orzechowe, jeśli wolisz)

Przepis:
1.Nagrzać piekarnik do 400F i wyłożyć blasze pergaminem.
2.Do małej miski, rozgnieść banana, aż będzie przypominał puree, a następnie wymieszać z jajkiem, sodą oczyszczoną i masłem orzechowym.
3.Dużą łyżką ułożyć ciasto na blasze w 4 placki równomiernej wielkości. (Użyłam około 2 łyżek na naleśnika)
4.Piec przez 12-15 minut w 400F, lub do złotego koloru.Pergamin zapobiega przywieraniu, bez konieczności jakiegokolwiek dodatku masła lub oleju!
5.Podawać ciepłe, z lub bez syropu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation