Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

KRUCHE CIASTECZKA ORZECHOWE


Składniki ( na około 54szt):
180g mąki pszennej
50g orzechów włoskich mielonych
50g cukru pudru
½ łyżeczki cynamonu
1 jajko
100g masła

Dodatkowo:
50g mlecznej czekolady
½ szklanki posiekanych orzechów mix

Wykonanie:
ze wszystkich składników czyli mąki, mielonych orzechów, cukru pudru, cynamonu, jaka i masła zagniatamy gładkie ciasto, które następnie rozwałkowujemy na blacie na około 3mm, (warto blat posypać delikatnie mąką), wycinamy ciasteczka, które przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
ciasteczka pieczemy 10-15 minut( w zależność od grubości ciasteczek) w piekarniku nagrzanym do 190°C
gotowe i wystudzone ciasteczka można udekorować roztopioną czekoladą i posypać orzechami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation