Kuchnia

Na słono

Crepes Suzette
Składniki
sok z 2 pomarańczy
starta skórka z 1 pomarańczy
175g masła
75g cukru
8-12 naleśników
80ml likieru pomarańczowego
Sposób przyrządzenia

W rondlu umieść sok z pomarańczy , startą skórkę, masło i cukier. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz gaz i gotuj, na wolnym ogniu przez 5−10 minut, do czasu kiedy sos stanie się syropem.

Na dużej patelni ułóż naleśniki , złożone w ćwiartki.

Wylej gotowy syrop na naleśniki i delikatniej podgrzej na małym ogniu przez ok. 3 minuty.

Podgrzej likier pomarańczowy w rondlu po syropie. Kiedy naleśniki są już gorące wylej podgrzany likier i podpal całość. Podawaj od razy na stół.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation