Kuchnia

Eat

Korzenne ciasteczka owsiane

na ok 25 sztuk

125 g masła
2 szklanki mąki owsianej
1 jajko
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki przyprawy do piernika
1 łyżeczka cynamonu
1 jajko
100 g miodu
ponadto

50 g białej czekolady

Masło utrzeć z miodem następnie wbić jajko i ucierać dalej, gdy składniki się połączą dodać przyprawy oraz mąkę owsianą - zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na godzinkę następnie rozwałkować podsypując mąką i wykrawać ciasteczka. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C termoobieg i piec przez ok 10 minut do zrumienienia się. Wyjąć ciastka i wystudzić. W międzyczasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i maczając łyżkę polewać ciasteczka tworząc wzorek. Zostawić do zastygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation