Kuchnia

Pycha

Tarta owocowa z kruszonką

Kruche ciasto:

150 g mąki
100 g masła
50 g cukru pudru
1 żółtko

Wszystkie składniki wrzuciłam do mojej maszyny zmian i gdy wszystko połączyło się na idealne ciasto zawinęłam w woreczek i wrzuciłam do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wzięłam wyłożyłam na tortownicę na dno i na obramowanie. Podpiec ciasto przez 10 minut w 190 st.C.
Koniecznie nakłuć widelcem dno tarty.

Kruszonka:
1/2 szklanki migdałów (rozdrobnione w maszynie zmian)
1/2szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki cukru trzcinowego Fairtrade
1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej pszennej (można zmienić na 1/4)
50 g masła

Nadzienie:
1 słoiczek konfitury malinowej ( u mnie moje zeszłoroczne przetwórstwo, ostał się jeden słoiczek toż lepszej okazji na wykorzystanie nie miał, postać pół płynna)
kilka mrożonych truskawek
50 g czekolady

Gdy spód się podpieka, zagnieść kruszonkę. (Ma mieć postać grudek).
Podpieczony spód posypałam bułką tartą, aby konfitura malinowa nadto nie wsiąkła. Na tak przygotowany spód wylewamy słoiczek konfitury malinowej, układamy kilka mrożonych truskawek, poszatkowaną czekoladę i posypujemy kruszonką. Piekłam 30 minut (bez termoobiegu) w 180 st. C, aż kruszonka lekko się zezłoci.


źródło:
http://przyprawmnie.blogspot.com/2011/07/byc-jak-najdzella-i-tarta-z-konfitura.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation