Kuchnia

Przekąski

Chipsy z jarmużu
Składniki:
- ok. 3 szklanki liści jarmużu (tak naprawdę ile macie, albo ile chcecie przeznaczyć na chipsy)
- łyżka oliwy z oliwek
- pół łyżeczki ulubionych przypraw (u mnie papryka słodka)
*opcjonalnie: skórka z cytryny (ja pominęłam)

Liście myjemy, dokładnie osuszamy i pozbywamy je twardych łodyżek. Dokładnie mieszamy liście w przygotowanej przez nas "marynacie" (oliwa, przyprawy, skórka z cytryny). Równomiernie rozkładamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 150 stopniach przez ... no właśnie, długość czasu zależy od piekarnika, u mnie było to 10-15minut. Tak naprawdę, sami musicie sprawdzać kiedy liście będą nadal zielone i idealnie kruche, tak by same rozpływały się na języku, lecz trzeba również pilnować, by się nie spaliły.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation