Kuchnia

ciasta

Biszkopt z jabłkami

Składniki:
* 4 jajka
* 1/2 szkl. mąki pszennej
* 1/2 szkl. maki ziemniaczanej
* 1 szkl. cukru pudru
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 3-4 jabłka

Wykonanie:
Jabłka obrać i pokroić w plasterki. Żółtka oddzielić od białek i do białek dodać cukier puder. Zmiksować to na sztywną pianę. Do piany dodać mąkę (obydwa rodzaje), żółtka, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Dodać 2/3 części jabłek (resztę zostawić na wierzch). Wymieszać. Przełożyć masę do tortownicy. Na wierzchu ułożyć pozostałe jabłka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec ok. 30-35 min.
Po upieczeniu jeszcze na chwilę zostawić w piekarniku aby przestygło, a potem wyjąć i posypać cukrem pudrem i gotowe.
Zawsze się udaje. :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation