Kuchnia

smacznie

Pyszne pasty - Dziecko w INTERIA.PL - ciąża, poród, wychowanie dzieci
Reklama

Składniki do przełożenia ok. 10 bułeczek:
ulubione pieczywo (ja użyłam pełnoziarniste bułki);
2 dojrzałe pomidory;
2 jajka ugotowane na twardo;
sałata (może być kapusta pekińska)


Pasta curry:
ok. 10 dag półtłustego twarogu;
czubata łyżka śmietany 22%;
łyżeczka majonezu;
płaska łyżeczka przyprawy curry;
sól i pieprz do smaku


Pasta bazyliowa:
ok. 10 dag półtłustego twarogu;
czubata łyżka śmietany 22%;
łyżeczka majonezu;
listki świeżej bazylii;
sól i pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

Przygotowanie past:
W obydwu przypadkach należy rozetrzeć ser z dodatkiem śmietany i majonezu, dodać odpowiednio, curry lub bazylie, doprawić solą i pieprzem.

Pomidory sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę. Jajka ugotowane na twardo pokroić w plasterki.

Bułeczki wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika (będą najlepsze ciepłe i chrupiące). Przekrojone bułki przekładać sałatą, pastą curry i jajkiem, pozostałe sałatą, pastą bazylikową i pomidorami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation