Kuchnia

Łakocie

Składniki:
Ugotowana ciecierzyca - szklanka
Orzechy nerkowca - 5 łyżek
Suszone daktyle - 80g
Gorzka czekolada (min. 70% kakao) - 1/2 tabliczki (50g)
Gorzkie kakao - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Daktyle i orzechy zalej gorącą wodą i odstaw na 2 - 3 godziny.
Do ciecierzycy dodaj namoczone orzechy i daktyle (na razie bez wody, w której się moczyły, ale nie wylewaj jej) i zmiksuj na gładki krem. Pozostałą z moczenia wodę dolewaj podczas miksowania, aby uzyskać kremową konsystencję.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj do pasty razem z gorzkim kakao - dokładnie wymieszaj.
Przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce do 10 dni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation