DIY - zrób to sam

Architektura

Wędlina z łopatki w łatki |

Składniki:
900 g łopatki wieprzowej
1, 5 łyżki przyprawy Natura Smak John
1,5 łyżki przyprawy Natura Smak Rozkoszna
żelatyna w proszku
Łopatkę wieprzową kroimy w paski, tak by uzyskać jasne i ciemne kawałki mięska. Jasne kawałki mieszamy z przyprawą Natura Smak John, ciemne z Natura Smak Rozkoszna. Układamy paski mięsa na przemian w szynkowarze, każdą warstwę przesypując odrobiną żelatyny. Mięsko w szynkowarze dociskamy i zamykamy. Wstawiamy do garnka z gotującą się wodą ( na dno kładziemy ściereczkę) tak by woda była ok 1 cm poniżej brzegu. Gotujemy pod przykryciem w temperaturze 90 stopni około 65 minut. Pozostawiamy w prasce na noc do zastygnięcia.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation