Kuchnia

sosy i pasty

Masełko pietruszkowe z chilli i cytryną

100 g miękkiego masła
3 łyżki posiekanej pietruszki
2 łyżeczki skórki cytrynowej (tartej na drobnych oczkach)
1/2 łyżeczki świeżo posiekanego suszonego chilli (bez pestek)
sól do smaku

Masło wyjmujemy na godzinę z lodówki, aby stało się miękkie, a następnie mieszamy z wybranymi przez siebie składnikami. Gotową masę układamy na zwilżonym pergaminie i zwijamy w rulon (działanie to wymaga dużej staranności, powinna powstać szczelna tubka).


Następnie owijamy pergamin plastikową folią, którą skręcamy po bokach jak najciaśniej (powinno to wyglądać jak wielki cukierek) i związujemy końce. Wkładamy masło do lodówki na 3-4 godz., aby powstał twardy wałeczek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation