Kuchnia

JEDZONKO

Kurczak serowo - musztardowy


Idealne połączenie delikatnego kurczaka z zapiekanym serem, wzbogacone nutą musztardy. Pyszne, błyskawiczne, niezawodne :) W podobny sposób można zrobić także inne mięso - karkówkę, schab (pieczemy wtedy dłużej, niż kurczaka), rybę.


piersi z kurczaka,
3 łyżki majonezu,
3 łyżki musztardy Dijon,
garść startego żółtego sera,
tarta bułka.

Kurczaka lekko rozbić i zamarynować w pikantnych przyprawach. (np. papryka ostra, papryka słodka, pieprz ziołowy)
Ułożyć na blasze wyłożonej folią do pieczenia, piekarnik rozgrzać do 200C.

Majonez, musztardę i ser wymieszać, nałożyć grubą warstwę na filety.
Posypać tartą bułką i piec, aż nabiorą złoto-brązowego koloru.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation