Inne

kulinarnie-ciasta,b-piecz.serniki,desery,galaretki

Kogel-mogel z owocami (nieco zapiekany)

Choć takie połączenie na pierwszy rzut oka nie ma szansy stać się idealnym duetem rozpieszczającym zmysły podniebienia, to jednak jest to pozorne odczucie. Kogel-mogel z truskawkami komponuje się wyśmienicie! Aby przygotować taki słodki koktajl należy przygotować następujące składniki: 2 żółtka jajek, kilka łyżek cukru (w zależności od indywidualnych gustów) i garść truskawek. W tym przypadku jednak owoce te nie dodaje się do środka mikstury, a jedynie wykorzystuje do maczania ich w kogle-mogle. Takie rozwiązanie jest świetną alternatywą dla czekolady. Deser najlepiej jest podawać schłodzony. Do przygotowania takiego kulinarnego specjały można też wykorzystać jagody czy poziomki. W tym przypadku dużo lepszym pomysłem będzie dodanie ich do masy jajecznej. Taki kogel mogel można na koniec udekorować kilkoma listkami mięty. Ciekawym rozwiązaniem jest także wstawienie takiego rarytasu na kilka minut do piekarnika. Musi być on rozgrzany do temperatury 220 stopni. Podczas pieczenia na powierzchni deseru wytworzy się chrupka warstewka, która posypana cukrem pudrem będzie świetnie smakować.

źródło: jejkuchnia.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation