Kuchnia

przepisy

BUŁKA Z CHLEBEM | Pieczone ziemniaczane łódeczki z rozmarynem, tymiankiem i czosnkiem niedźwiedzim

5-6 większych ziemniaków,
4 gałązki tymianku cytrynowego lub zwykłego,
2 gałązki rozmarynu,
6 łyżek oleju,
czosnek granulowany,
sól,
czosnek niedźwiedzi suszony,
ostra papryka
Wykonanie:

Ziemniaki myjemy, kroimy na pół, a następnie każdą połówkę na 3 części – łódeczki, przekładamy do miski z olejem, mieszamy dokładnie łyżką. Ziemniaki pokryte olejem układamy skórką do dołu na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy obficie solą, czosnkiem granulowanym, nieco mniej posypujemy ostrą papryką i czosnkiem niedźwiedzim. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 40 minut na termoobiegu do mocnego zrumienienia. Do ziemniaków możecie podać sos czosnkowy, lub sos czosnkowy lekki.

Smacznego :))
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation