Kuchnia

Torty,ciasta,ciasteczka

Składniki:

2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
4 jajka
1/2 szklanki oleju
2 szklanki startej i lekko odcisniętej marchewki
2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
1 łyzeczka przyprawy do piernika
szczypta soli
bakalie: orzechy,rodzynki,itp-ilość według uznania-u mnie po garści

Krem:

300 g serka Philadelphia
100 g białej czekolady

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę,do ubitej masy dodawać stopniowo mąkę z sodą, proszkiem do pieczenia,cynamonem i przyprawą do piernika,olej,na końcu marchewkę i bakalie.Wymieszane składniki na ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą okrągłej ,średniej wielkości tortownicy.Wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika i piec przez ok 40-45 min.Ostudzone ciasto przekroić na pół.
Do rondla włożyć serek oraz połamana białą czekoladę,na malutkim ogniu doprowadzić do całkowitego roztopienia się czekolady i połączenia sie jej z serkiem philadelphia.Powinna powstać gładka,lśniąca masa:)
Przekrojone części ciasta marchewkowego posmarować ciepłym jeszcze kremem,złożyć i wierzch również posmarować kremem.
Udekorować według uznania.Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation