Kuchnia

Ryby

Sałatka śledziowa z marynowaną papryką i czerwoną cebulą | Kwestia Smaku




4 filety śledziowe w oleju
1 czerwona cebula
4 marynowane papryki
około 3 - 4 łyżek majonezu
świeżo zmielony czarny pieprz
opcjonalnie - suszony i świeży tymianek



Przygotowanie

Śledzie wyjąć z zalewy, pokroić na małe kawałki, włożyć do salaterki. Czerwoną cebulę pokroić w piórka lub w kosteczkę, posypać delikatnie solą i odstawić na 5 minut. Paprykę wyjąć z zalewy, odsączyć na papierowych ręcznikach, pokroić w kostkę. Do śledzi dodać cebulę, paprykę, majonez, doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i szczyptą tymianku, udekorować świeżym tymiankiem.

Wskazówki

Zamiast papryki można też użyć śliwek w occie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation