Biżuteria

Biżuteria

Walnut Kitchen: lody i desery/ ice-cream and desserts

"Panna cotta" z mlekiem skondensowanym/ "Panna cotta" with condenseed milk
-300 ml mleka skondensowanego/ 10oz condensed milk
-2,5 łyżeczki żelatyny/ 2.5 tsp gelatin
-5 tabletek słodziku/25 g cukru/ 1.5 Tbls sugar or sweetener
-2 łyżki białego wina/ 2 Tbls white wine
-odrobina mleka/ a little bit of milk
-2 krople aromatu/ekstraktu waniliowego/ two dashes od vanillla extract
-dowolne owoce/ fruit

Żelatyne rozpuścić w odrobinie mleka, dokładnie wymieszać żeby nie było grudek. Mleko skondensowane zagotować( jeśli w wersji z cukrem zamiast słodziku, to na tym etapie dodać cukier), dodać białe wino, aromat i rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszać i pogotować przez chwilę. Ściągnąć z ognia, dodać słodzik, wymieszać. Przełożyć do mieczek, schłodzić kilka godzin. Podawać z owocowym sosem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation