Kuchnia

Przekąski/Zakąski/Sałatki

Makaronowe muszle z sałatką z makreli na rukoli – przepis krok po kroku – przepisy.pl

1. Przygotuj sos: w miseczce połącz majonez, sok z cytryny, posiekaną natkę oraz pieprz – całość wymieszaj dokładnie.
2. Makaronowe muszle ugotuj do miękkości we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
3. W misce połącz pokrojone składniki: ogórka konserwowego, czerwoną cebulę, fasolkę oraz marynowane cebulki. Dodaj przygotowany sos i wymieszaj.
4. Makrelę obierz ze skóry, mięso oddziel od kręgosłupa i porozdzielaj na mniejsze kawałki. Dodaj do sałatki i delikatnie wymieszaj. Gotową sałatkę nałóż do przygotowanych muszli, dekoruj listkami natki a następnie ułóż na półmisku wyłożonym liśćmi rukoli.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation