Kuchnia

Babeczki mufinki

Anyżkowo: Kakaowe muffinki z piernikowym mascarpone
Składniki :
2 szklanki mąki
2 łyżki kakao
70g cukru
1 szklanka mleka
1/4 szklanki oleju
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
esencja waniliowa
Przygotowanie :

1. Do miski wbij jajka. Wlej olej, mleko i esencję. Dokładnie połącz składniki.

2. Do drugiej miski wsyp mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cukier. Wymieszaj i wlej do masy jajecznej. Dokładnie połącz składniki.

3. Ciasto przelej do papilotek na 2/3 wysokości foremek. Każdą muffinkę posyp kropelkami czekolady.

4. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.


Składniki masa :
150ml śmietanki 30%
150g serka mascarpone
2 płaskie łyżki cukru pudru
1 łyżka przyprawy do piernika
Przygotowanie :

Śmietankę ubij na sztywno. Nie przerywając miksowania dodaj mascarpone, cukier puder i przyprawę do piernika. Połącz dokładnie masę. Masą udekoruj muffinki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation