Kuchnia

alkohole

MOJITO MALINOWE

2 łyżki malin (możesz użyć mrożonych)
kilka liści mięty
2 łyżki barowe brązowego cukru
40 ml białego rumu
1 dash (kilka kropli) likieru malinowego
15 ml soku z limonki
dopełnienie: sprite lub 7up
kruszony lód


Maliny dokładnie ugnieć z cukrem (jeśli używasz mrożonych, rozmroź je). Następnie dodaj liście mięty i delikatnie ugnieć. Całość przełóż do szklanki, dosyp kruszonego lodu, wlej rum, likier, sok z limonki i zamieszaj. Dopełnij spritem, tak aby na koniec zostało miejsce na dopełnienie szklanki kruszonym lodem.


Rady: łyżka barowa = ok. 3 ml
Syrop cukrowy możesz przygotować samodzielnie - rozpuść cukier w wodzie w proporcjach 1 kg cukru na pół litra wody
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation