Kuchnia

Jedzonko

Pierś kurczaka z chili -Przepis

75 dag mięsa z kurczaka (filet, udziec)
2 cebule
2 łyżki oleju
ząbek czosnku
marchewka
łyżka słodkiej mielonej papryki
puszka pomidorów bez skórki
papryczka chilli
pół puszki kukurydzy
100 ml jogurtu naturalnego
sól
pieprz

1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w dużą kostkę.
2. Zrumień na oleju z pokrojoną cebulą.
3. Dodaj posiekany czosnek i plasterki marchewki, chwilę przesmaż.
4. Posyp mieloną papryką i solą, wymieszaj, dodaj pomidory z zalewą.
5. Zagotuj, dodaj pokrojoną papryczkę, duś 15 min na małym ogniu.
6. Dodaj odsączoną kukurydzę i jogurt, duś jeszcze 5 min, dopraw.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation