Kuchnia

Naleśniki, tortilla, pizza, gofry ...

naleśniki z farszem brokułowym i pieczarkami

Składniki:

ciasto na naleśniki:
150g mąki
2 jajka
240 ml mleka
szczypta soli
2 łyżki oleju
olej do smażenia
5 pieczarek
1/2 brokuła
2 łyżki parmezanu
1 łyżka śmietany 18%
cebula
smażone kawałki boczku
sól, pieprz

Przygotowanie:

Ze składników na naleśniki przygotuj ciasto i odstaw na ok. 20-30 min. Po tym czasie smaż cienkie placki na niewielkiej ilości oleju.

Brokuły ugotuj w osolonej wodzie. Pieczarki umyj, osusz, pokrój i podsmaż razem z posiekaną cebulką. Dodaj do nich łyżkę śmietany, a następnie rozgniecione przez praskę do ziemniaków brokuły oraz parmezan. Wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Nakładaj farsz na naleśniki i zwijaj w kwadraty lub trójkąty. Każdy naleśnik podsmaż na patelni i posyp smażonymi kawałkami boczku. Podawaj od razu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation