Kuchnia

Śniadania/Kolacje

Ziemniaki z jajkami po meksykańsku

Przepis dla 2 osób.

Składniki:
- 400 g ziemniaków pokrojonych w kawałki
- 1 łyżka oleju
- 1 żółta papryka pokrojona w kostkę
- 1 cebula drobno posiekana
- 2 łyżki meksykańskiej przyprawy do fajity
- 2 jajka
Sposób przygotowania:

Ugotować ziemniaki, odcedzić. Podgrzać olej na patelni. Podsmażyć paprykę i cebulę (3-4 minuty). Dodać przyprawę oraz 4 łyżki wody. Dodać ziemniaki i dusić przez kolejną minutę. Potrawę przełożyć do żaroodpornego naczynia, zrobić dwa wgłębienia w warzywach i wbić jajka. Zapiekać przez 2-3 minuty. Natychmiast podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation